a barátságos vendéglátás
Kövess minket Facebookon is!

A vendégház teljesen új építésű melynek tervezésénél figyelembe vettük a hagyományos építkezés formavilágát.022

A déli utcafronton  egy akadálymentes és egy normál parkoló került kialakításra. Innen a kertkapun belépve az épület első ajtaján a recepció-irodába lépünk be. Itt intézzük a vendégház minden adminisztrációját és a vendégek értékeit is itt tudjuk biztonságba helyezni.

A belső folyosón az első szoba a pedagógusok szállása, ahol a gyerekvendégek mumusainak biztosítunk elszeparált, kényelmes pihenést.

A következő helyiségben az esetleges betegeket helyezzük el, hogy gyorsan elláthassuk őket.

E mellett közvetlenül a pedagógusok vizesblokkja, mosdóval, zuhanyzóval és WC-vel felszerelve.

Az első blokk utolsó ajtója pedig a lány-női vizesblokkba nyílik.

Video a Szent Kristóf Udvarházról:

2015. május 2-án megnyitotta kapuit a Szent Kristóf Udvarház!

Délelőtt 11 órakor HÁZSZENTELÉSt Varga László a Kaposvári Egyház megye általános helynöke tartotta, 042A vendégek közt volt Epstein Ferenc Kiskorpád polgár mestere, Somos László helyi plébános is.

Majd üstben főtt marha gulyásleves  várta a vendégeket,049 és a napot vendégekkel közösen fa ültetéssel koronáztunk meg.054

 

2011. augusztusában adtunk be az MVH-hoz egy 30 fős B kategóriájú Gyermek- és Ifjúsági Telepített Sátor Tábor építésére turisztikai pályázatot, amelyet 2012. februárban meg is nyertünk, nagy örömünkre, egy 15 éves álom valósulhatott meg vele.

A táborban található egy 196 m2-es kiszolgáló épület, amelyben van recepció, tanári-, és betegszoba, vizesblokkok, étkező, konyha, és középen egy bemutató tér, ahol a nagyszüleink által használt paraszti világ kellékeit mutatjuk be.

Szállás az épületben: 1 db 1 fős szoba, 1 db 2 fős szoba, és 1 db 10 fős szoba emeletes ágyakkal

Szállás az udvaron: 2 db 8-10 fős  telepített sátor van elhelyezve, amelynek hajópadló az alja, emeletes ágyak vannak benne,vászon az oldala, PVC a teteje. Az udvaron, 2150 m2-es alapterületen, különböző sportolási lehetőségekre van alkalom.

A  helyszín Kiskorpád. Kiskorpád község Somogy megyében található a Kadarkúti kistérségben Kaposvártól 17 km-re délre a 61-es főút mentén. A település lakosságának száma 908 fő. Az itt élők életét teljes mértékben meghatározza Kaposvár közelsége. Sok egyéni gazdálkodó található a településen, mai napig sokan élnek a mezőgazdaságból, főleg a gyümölcsök adnak megélhetést a helyieknek. A hely érdekessége az epertermesztés, több ezer tőn termesztik családonként a zamatos gyümölcsöt. A tábor közvetlen közelében több turisztikai nevezetesség van például a Szigetes tó, amely igazi horgász paradicsom, a Villa Courpad Csárda és Rendezvénypark, ahol májustól októberig minden pénteken és szombaton több száz fős esküvőt szerveznek.

A gyermek és ifjúsági táborban, hétköznapokon 6 és 30 év közötti fiatalokat várunk.

Nyitás: 2015. május 1-én pénteken 10.00-tól

Az iskolai szünetekben 5 napos tábori turnusokat májustól októberig szervezzük, ahol gyerekek nemcsak a csodálatos tájjal és élőlényekkel ismerkedhetnek meg, Az Agapé Egyesülettel karöltve ÖKO gazdálkodást folytatunk:   öko-bió bemutató kertet, állatsimogatót tartunk fenn. , kertészkedünk, lepényt sütünk, lekvárt és sajtot készítünk, aszalunk és szárítunk. A szomszédban tehenet fejünk, lovat ápolunk.

A táborok alatt, a kirándulások során megismerkedünk a környék élővilágával, ehető és mérgező gombáival, gyógynövényeivel. Mesemondót hallgatunk, énekelünk, néptáncot tanulunk, közösségi játékokat játszunk. Agyagozunk, kosarat fonunk, madárodút készítünk. Nem utolsósorban méhészkedünk, csillagokat vizsgálunk és szarvasbőgést hallgatunk is. Mindezt pedig tapasztalt és lelkes táborvezetők segítségével valósítjuk meg.

Hétvégenként a családokat várjuk szeretettel.

Címke
Támogatónk
Európai Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa